Bianca Kruitz – meesterherborist

Bianca met kroetwusj

Bianca met kroetwusj

Bianca mag zich meesterherborist noemen. Na een 3 jarige opleiding aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg is zij een professionele kruidenvrouw. In die hoedanigheid geeft zij wandelingen, workshops, lezingen en staat ze regelmatig op lokale markten en festivals om zelfgemaakt kruidigs te verkopen.
Niet te vergeten kookt ze ook graag met oergroenten en kruiden en maakt ze zelf likeuren.

Voor workshops en activiteiten als wandelingen en diners verwijs ik u graag naar de pagina’s cosmetische, culinaire en magische kruiden. Kunt u iets niet vinden of wilt u meer informatie dan neem gerust contact op via of 0634026299

Kruidenkracht
De kruidencursus bestaande uit tien lessen waarin je kruiden gaandeweg leert herkennen en determineren. Start in het voorjaar in mei. Soms gaan we met een groep naar de Eifel om daar de cursus in één lang weekend te doen. Informeer gerust naar startdata.  Mail me voor het curriculum!

Wandelingen
Elk jaar zijn er diverse seizoenswandelingen. In het voorjaar starten we begin april met een voorjaarswandeling (17 april 2021), dan in juni  een eetbare bloemenwandeling (20 juni 2020) , in augustus (9 aug 2020) de kroetwusjwandeling en in het najaar nog een bessen-bomenwandeling (26 sept 2020). Tussendoor geeft Bianca in het kader van de Geheime tuinen van Sittard ook nog plukwandelingen in de Agnetentuin (Geheime Tuinenfestival jaarlijks laatste zondag in juni).

Wilt u op de hoogte blijven van actuele data dan kunt u zich het beste inschrijven voor de nieuwsbrief die twee à driemaandelijks verschijnt, zie knop op hoofdpagina of stuur een mailtje naar .

kroetwusjwandeling

Uitgaves
Over diverse onderwerpen heeft Bianca boekjes geschreven. Bij elke boekje hoort een workshop of wandeling. De boekjes zijn in A5 formaat en ook los te koop. De boekjes kosten €6,50 per stuk en staan boordevol recepten en praktische tips.

De titels zijn:
Natuurlijk Ontgiften
De veelzijdige vlier
Natuurlijke remedies bij winterkwalen
Likeuren en kruidenbitters
Culinaire bloemen
Alles over mosterd maken
Ambachtelijke jam en chutney
Gifvrij schoonmaken
In voorbereiding:     
          Vrouwenkruiden en voeding

 

uitgaves