Kruiden Cosmetisch

gedroogde vlierbloesem  St.Jansolie  calendula close

Cosmetische kruiden

Mooier worden van kruiden? Het kan! Zowel uitwendig, denkende aan lekkere smeersels, als inwendig kunnen kruiden helpen om je beter ‘in je vel’ te helpen komen. De invloed van geuren en aroma’s is een aparte categorie maar hoort hier zeker thuis, denk maar aan parfum en mengsels voor massageolie. Welke natuurlijke ingrediënten kun je in je crème verwerken voor een optimaal effect? Dit kun je leren in één van de workshops voor natuurlijke cosmetica, ook leuk als unieke workshop thuis met vriendinnen! Stuur een mail voor specifieke informatie of schrijf je in voor de nieuwsbrief met de data voor workshops.

Cosmetische kruidenworkshops
De volgende workshops kunnen voor kleine groepen geboekt worden. Enkele keren in het jaar kun je individueel inschrijven op data die in de nieuwsbrief aangekondigd worden. Interesse: stuur een mailtje om je in te schrijven voor de nieuwsbrief!

Zelf zeep maken in de workshop Zeep & Zo
Via de cold processing methode of met glycerine. Tevens mogelijkheid tot bruisballen maken, douchegel en lotion bars etc.  Kosten deelname incl. materialen en hand-out: €56.

Op aanvraag 13-16 uur.

Workshop parfum maken
Na een geurentest gaan we ons eigen parfum samenstellen op basis van voorkeuren. We werken voornamelijk met etherische oliën. In ieder geval zo natuurlijk mogelijk. Tevens kan de workshop uitgebreid worden met het samenstellen van je eigen wierookmengsel op basis van harsen en kruiden.
Geuren-en smudgeworkshop: 1 juli 2023 13-16 uur, €36
We maken deze dag naast parfum en wierook ook een smudgestick met kruiden uit de tuin + uitleg over smudgen en geuren!

Workshop eco schoonmaakmiddelen
Leer om je eigen natuurlijke schoonmaakmiddelen te maken die het milieu niet belasten. (Baking) soda, Effectieve Micro-Organismen, groene zeep, azijn, olijfzeep en meer…
De praktische lezing/workshop wordt gegeven op 7 september 2023 van 19-21 uur en kost €24

Workshop zalven en crèmes maken
In deze workshop leer je de basis over eenvoudige zalven en crèmes maken. Lippenbalsem, handcrème, bodylotion zijn enkele voorbeelden. Eventueel maken we een eenvoudige dagcrème. Eerst komen de grondstoffen aan bod en daarna gaan we in kleine groepjes aan de slag met au bain Marie, roeren en gieten. Het resultaat neem je uiteraard mee naar huis!

Nieuw: Workshop natuurlijke deodorant maken
Wil je zelf je eigen natuurlijke deodorant leren maken? Deze workshop leert je de ins en outs over mogelijke ingrediënten en we maken eenvoudige bereidingen.  Er kunnen 5-7 personen meedoen: €32pp

calendulaolie zeven