Over Bianca

Drs. Bianca Kruitz (Sittard – 1973) is van beroep meesterherboriste, dicht bij de roots: de natuur en kruiden in het bijzonder.

Mijn passie voor kruiden heeft haar oorsprong in mijn kinderjaren. Met een eigen kruidentuintje in de moestuin van mijn ouders is tuinieren me met de paplepel ingegeven. Met de studie tot herborist in 2003-2004 en het specialisatiejaar in 2009 zijn professie en passie samengesmolten.

Een herborist plaatst kruiden in geneeskrachtig, cosmetisch of culinair perspectief. Te denken valt aan kruidenwandelingen, crèmes en zepen maken, oergroentendiners, lezingen, het aanleggen van een kruidentuin. Dit alles in het ritme van de natuur en bij de juiste stand van de maan!

Een meesterherborist beschouwt kruiden in de meest brede zin van het woord. Dat maakt het beroep uitdagend divers. Van “onkruid” tot bomen en van tuinkruiden tot de mooiste (eetbare) bloemen.

Kijk rustig rond op deze website of er iets van je gading bij is. Neem anders gerust contact op met vragen over kruiden of workshops. We kunnen ook samen een leuke kruidige activiteit bedenken!

Tot ziens bij Bianca!